Zweedse wanten

Ik heb een oud project eens opgepakt. Wanten breien.

Heerlijk grasduinen tussen allerlei scandinavische motieven. Voor de rood – groene wanten vond ik een mooie bloem in een oud Zweeds breiboek. De blauw – gele wanten hebben een oud Viking motief, de diamant keper. Dit motief is zelfs terug gevonden op een gewoven jurk uit IJsland uit de 10e eeuw. In die jurk waren de kleuren  grijsblauw en okergeel. De wol was geverfd met indigo en wede.

Ik ben deze keer voor het gemak naar de wolwinkel van spinnerij Fonty gegaan. Die ligt hier bijna om de hoek en heeft enorme schappen met uitgaande kleuren en afgekeurde wol. Daar kan ik ook uren staan snuffelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.