Op zoek naar groen, deel 1

Ik wil een vestje breien voor mijn buurmeisje. De buren hebben twee angora geiten van welke ik de wol krijg, dus het leek me leuk al breiend iets terug te geven.

Angora geiten geven mohair. Zachte pluizige wol. Het leent zich mooi om ajour of kant van te breien.

Maar het vestje wordt voor een kleine stoere meid en moet dus niet te fijntjes worden. Daarom heb ik de wol gemengd met 20% Walliser Schwarznase, een sterke en langdradige wol, die de mohair wat meer stevigheid geeft. Ook heb ik de wol getwijnd, een tweedradige wol is veel sterker.

Als kleur wil ik graag groen. Dat past wel bij een meisje die veel buiten speelt.

Looking for green, part 1

I want to knit a cardigan for my neighbour girl. The neighbours have two angora goats of which they give me the wool, so I thought it might be a good idea to knit something back.

Angora goats give mohair, a soft fluffy wool. It lends itself good for knitting ajour or lace. But the cardigan will be for a little mischievous kid and shouldn’t be to delicate. So I blended the wool with 20 % Walliser Schwarznase, a strong, longhaired wool, to give some firmness to the yarn. I also twisted the yarn which makes it stronger then a single yarn.

As colour I chose green, because I think that fits well to a girl that plays often outside.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.